Húsos ételek : Pesti kolbászos rakott krumpli (rakott burgonya) |
Pesti kolbászos rakott krumpli (rakott burgonya)
2008.11.07. 21:00
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 tojás, 15 dkg házikolbász, 1 fej hagyma, egy kanál zsír, 1 kávéskanál paprika, 1 kávéskanál só, 2 pohár tejföl
A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk és tojásszelővel felszeleteljük. A hagymát karikára vágjuk és a zsíron a paprikával megpároljuk. A krumplit meghámozzuk és 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd ráterítünk egy réteg krumplit, sózzuk, erre egy réteg tojáskarikát, majd kolbászkarikákat, erre elosztunk egy kanálnyi hagymás zsírt, majd egy kanálnyi tejfölt. Utána a rétegezést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A tetejére krumpli, majd a második pohár tejföl kerüljön. Betoljuk az előmelegített sütőbe és egy órán át sütjük.
|