Borjújava edényben
2008.11.07. 20:33
Nyersanyagszükséglet 4 személyre: 80 dkg borjúdió, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 10 dkg füstölt császárhús, 10 dkg gyöngyhagyma, 15 dkg csiperkegomba, ˝csomó petrezselyemzöld, 3 dl húslé (kockából), őrölt fehérbors, só.
Az erre a célra szolgáló kis nyeles tűzálló tálban készítjük el, amely fedővel van ellátva. Ebben is szolgáljuk fel. A borjúdiót, négy egyenlő szeletre vágjuk, húsverővel kissé kiverjük, majd sózzuk és mindkét oldalát lisztbe mártjuk. Forró sertészsíron félig megsütjük. Abba a lábosba szedjük át, amelyikben párolni, illetve tálalni akarjuk. A visszamaradt zsírban kockákra vágott füstölt császárhúst és megtisztított apró gyöngyhagymát pirítunk. Ha félig megpirult, nagyobb kockákra vágott csiperkegombát, sót, őrölt fehérborsot, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, kissé tovább pirítjuk, a kockából főzött húslevessel feleresztjük, s a szeltekre öntjük. Abban az edényben tálaljuk fedővel letakarva, amelyben elkészítettük.
|