Meggyes borjúszűzpecsenye
2008.11.07. 20:32
Nyersanyagszükséglet 4 személyre: 60 dkg borjúszűzpecsenye, 25 dkg vaj, őrölt bors, só, 40 dkg tavaszi újhagyma, 32 dkg cukor, 60 dkg burgonya, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 4 tojás, őrölt szerecsendió, 30 dkg meggy, 1 dl vörösbor, őrölt fehérbors, ˝dl szűrt citromlé.
A borjúszűzpecsenyét megtisztítjuk és kb. 4 dkg-os érméket vágunk belőle. Kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Az újhagymát megtisztítjuk, 2cm-es darabokra vágva, vajon lepirítjuk és cukorral karamellizáljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben
megfőzzük, majd áttörjük. Hozzákeverjük a tejet, a tejszínt, a tojást, sót és vajon minipalacsintákat sütünk. A meggyet kimagozzuk, cukorral, vörösborral, szűrt citromlével és őrölt fehérborssal összefőzzük. Közben a borjúérméket megsütjük és a köretekkel tálaljuk. A palacsintákra helyezzük az érméket, és mellé tesszük egyik felére a meggy kompótot, a másik oldalra a karamellizált újhagymát.
|