Körtekoronás marhafelsál
2008.11.07. 20:30
Nyersanyagszükséglet 4 személyre: 60 dkg marha felsál, 4 db körte, 15 dkg vöröshagyma, 1 citrom, 1 liter világos sör, 2 evőkanál méz, 6 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, csípős piros paprika őrlemény, só, őrölt bors, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A marhahúst négy egyenlő szeletre vágjuk. Összekeverjük a lisztet, csípős paprikát, borsot, melybe meghempergetjük a húsokat és forró olajon, mindkét oldalukat megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, finom kockára vágott hagymát, melyet üvegesre pirítunk. Hozzáöntjük a sört, mézet, és a finomra megvágott zöldpetrezselymet és egy órát csendes tűzön főzzük. Közben a körtéket lehéjazzuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, és néhány percre forró vízbe tesszük, melybe a szűrt citromlevet csavarunk. Vigyázzunk, hogy a körték kemények maradjanak. A puha húsra ráhelyezzük a körtéket, és még egy negyed órát főzzük, vigyázva, hogy ne menjenek szét. A körtéket a tálra szedjük, mellétesszük a húsokat, majd a mártáshoz adjuk a vajat és besűrítve, simára keverve a húsra öntjük. Sós burgonyával tálaljuk.
|