Olajbogyós-Sonkás rostélyos
2008.11.07. 20:27
Nyersanyagszükséglet: 56 dkg rostélyos, 20 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg paradicsom, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg füstölt sonka, 2 dl vörösbor, 12 szem paprikával töltött olajbogyó, 5 dkg liszt, oregánó, kevés olaj, őrölt bors, só.
A serpenyőben felforrósítsuk az olajat, és a kiklopfolt húsok mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk rajta. A szeleteket kivesszük, és az apró kockákra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a vékony karikára vágott sárgarépát, a meghámozott negyedelt paradicsomot, és a vékony csíkokra vágott sonkát az olajba tesszük, néhány percig sütjük. Felöntjük a vörösborral, és ugyanannyi vízzel. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az olajbogyókat, és letakarva csendesen főzzük kb. 50 percig. A húst a tálalótálba helyezzük, a mártást, besűrítjük a hideg vízzel simára kevert liszttel, meghintjük oregánóval és felforralás után a húsra öntve tálaljuk.
|