Tatár beefsteak (nem darált, vágott eredeti)
2008.11.07. 20:22
Nyersanyagszükséglet 4 személyre: 48 dkg bélszín, só, őrölt bors, mustár, őrölt köménymag, csemege pirospaprika, olaj, 10 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 tojás, 8 dkg vaj, worcester szósz, szója szósz, ketchup, 20 szelt toastkenyér.
A bélszínről eltávolítjuk a hártyát, enyhén sózzuk, behintjük őrölt borssal, megkenjük mustárral, és magas peremű edénybe helyezve olajjal leöntjük, ügyelve arra, hogy a húst teljesen ellepje az olaj. 3-4 napig hűtőszekrényben pácoljuk. A pácléből kivéve, deszkán, éles késsel nagyon finomra vagdaljuk, mintha ledarálnánk. Enyhén vizes kézzel tortaformát készítünk és egy szép üvegtál közepére helyezzük. Hüvelykujjal, négy kis mélyedést nyomunk a húsba, melybe beletesszük a leütött tojások sárgáját (a fehérjét visszatesszük a hűtőbe). A hús köré halmozzuk a fűszereket, és a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymagerezdeket, vajat. Külön edényt is felteszünk az asztalra, mindenki elé, hogy saját magának be tudja keverni. Fontos, hogy villa, és kanál legyen a személyek előtt. Külön, ruhával bélelt kenyértartóban, felszolgáljuk a pirított kenyereket (ügyeljünk arra, hogy melegen kínáljuk). Külön helyezzük az asztalra, a worcestert, mustárt, ketchupot.
|