Halkrémmel töltött tojás
2008.11.07. 20:03
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 10 db tojás, 25 dkg halkrém, 30 dkg halsaláta, 10 pástétomkosár, 5 dkg halaszpik, 3 dkg rák (olló vagy farok), 1 csomó petrezselyem zöldje
A főtt tojást alsó, vastagabbik végén levágjuk, és almafúróval a sárgáját kiszedjük. Az elkészített halkrémhez hozzápasszírozzuk a tojássárgáját, majd simára keverjük. A tölteléket nyomózsákba téve a tojásfehérjébe nyomjuk óvatosan, hogy a fehérje ne repedjék szét. Ezután lehűtjük. Közben a halsalátát elosztjuk a tésztakosarakba. Erre ráhelyezzük a töltött tojást. Olvasztott és lehűtött aszpikkal lefényezzük, és a tojás tetejére egy kis krémet nyomunk, amelyre az aszpikba mártott rákollót vagy rákfarokrészt tesszük díszítésként. Tálalása tálpapírral bélelt ezüst- vagy porcelán tálon történik. Petrezselyem zöldjével díszítjük.
|