Hideg sűllőtekercs fonyódi módon
2008.11.07. 19:55
Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez: 60 dkg süllőszínhús, csipetnyi finomított tengeri só, 1 evőkanál teavaj, 2 dl fehérbor, 40 dkg főtt hal apróhús, 1 dkg liszt, ˝ dl tej, 1 tojásfehérje, 1 dl habtejszín, csipetnyi cayenne bors, 1 dl majonéz, 1 evőkanál étkezési zselatinpor, 8 db rákfarok, 4 dk gyenge zöldbab vagy tárkonylevél, 20 dkg franciasaláta, 1,5 dl majonézmártás, 8 dkg pritaminpaprika, 1 citrom, 1 evőkanál mustár, 12 dkg halaszpik
A süllőfiléket laposra veregetjük, megsózzuk, halpürével megtöltjük, és a sonkatekercshez hasonlóan összetekerjük, majd kivajazott celofánpapírba csavarva, fehérborban megpároljuk. Jól lehűtve, halvány rózsaszínűre festett majonézes zománcmártással bevonjuk, rákfarokkal, zöldbabbal vagy tárkonylevéllel díszítjük. Franciasaláta talpazatra tálaljuk, aszpikkal és zöldsalátával körülrakjuk. Pritaminmártást adunk hozzá. - A halpürét (farce) úgy készítjük, hogy a szálkamentes hal apróhúst lisztpéppel (panád) és tojásfehérjével összekeverve, mozsárban megtörjük, azután szitán áttörjük majd gyengébben felvert tejszínhabbal elkeverjük, sóval és cayenne borssal ízesítjük.
|