Hidegkonyha : Hideg strasbourgi töltött jérce 2. (hideg töltött jérce) |
Hideg strasbourgi töltött jérce 2. (hideg töltött jérce)
2008.11.07. 19:51
Hozzávalók 1 jérce töltéséhez (4 adag): 1 egész töltött jérce vagy strasbourgi töltött jérce, 20 dkg majonézes gombasaláta, 12 dkg szárnyasaszpik, ˝ fejes saláta
A töltött vagy strasbourgi töltött jércét szeletelőkéssel kettévágjuk, gerinccsontját kivesszük, mellrészét - nagyságától függően - két-három szeletre, combját kettőbe vágjuk. Előhűtött üveg- vagy porcelán tálra tálaljuk. A mell- és a combrészét zsírmentesen pecsenyelével elkevert, olvasztott és lehűtött aszpikkal lefényezzük. A lefényezett darabokat ízlésesen felrakjuk, tépett salátalevélen majonézes gombasalátával körítjük, kockaaszpikkal díszítjük.
|