Hideg "Magyar" libamáj zsírjában
2008.11.07. 19:46
Hozzávalók 10 adagra: 50 dkg sültlibamáj, 30 dkg hideg libamájzsír, ˝ fejes saláta, 10 dkg csemegeparadicsom, 5 dkg lilahagyma, ˝ csomó petrezselyemzöld
A hűtőben tárolt sült libamájat felszeleteljük, adagonként három szeletet számítva. Előhűtött üvegtányérra legyezőformában felrakjuk, a felolvasztott libazsírt melléöntjük, majd hűtőben megdermesztjük. Tépett salátalevéllel, paradicsomkarikával, lilahagyma cikkekkel, petrezselyem levélkékkel díszítjük. A libamájírt forró vízbe mártott kanállal kanalazva vagy golyóformára képezve is adhatjuk. Megszórhatjuk, apró kockákra vágott szárnyasaszpikkal is.
|