Hideg jérce Marchal módon
2008.11.07. 19:44
Hozzávalók 10fős hidegtálhoz: 3,5 kg csirke, 20 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 5 szem egész bors, csipetnyi finomított só, 8 dkg teavaj, 10 dkg liszt, 1,5 dl habtejszín, 3 dkg étkenési zselatinpor, 1 mokkáskanál pirospaprika, 4 friss tárkonylevél, 50 dkg franciasaláta, 30 dkg szárnyasaszpik, ˝ fejes saláta
A megtisztított, kibelezett csirkét zöldséges lében puhára főzzük. Kihűlt állapotban a melle húsát és a combokat leszedjük a csontokról, a bőrét lehúzzuk, majd a csirkék levéből elkészített zománcmártással áthúzzuk, amit pirospaprikával megszínesítünk, végül leforrázott tárkonylevelekkel díszítjük. Franciasaláta-talpazatra tálaljuk. Aszpikkal és salátalevélkékkel körülrakjuk. A zománcmártást úgy készítjük, hogy fehér vajas rántást felöntünk a csirkék leszűrt levével, és azt jól kiforralva sűrűbb mártást készítünk. Ebben feloldjuk a hideg vízben áztatott étkezési zselatinport és ruhán átszűrjük. Kihűlt állapotban hozzákeverjük a habtejszínt, és egy kevés vízzel felforralt paprikával a mártást rózsaszínűre festjük.
|