Aszpik (finom kocsonya) halcsontból
2008.11.07. 19:37
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 70 dkghalfej, -farok, -gerinc, 10 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 2 babérlevél, 5 db egész bors, 2 dkg finomított só, ˝ dl 5%-os hígított eceteszencia, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg étkezési zselatinpor, 3 tojásfehérje
Elkészítési módja ugyanaz, mint a borjúcsontból készült aszpiké. A főtt halak, mint a fogas, a ponty stb. főzőlevét a halaszpik készítéséhez használjuk fel. Halkészítmények fényezéséhez, díszítéséhez stb. használjuk. A fejről, a farokrészről, a gerincről leszedett, főtt színhúst különféle halsalátákhoz, halhabokhoz (musz) használjuk fel.
|