Fűszeres vaj (Maitre d'hotel)
2008.11.07. 19:30
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 90 dkg teavaj, 5g őrölt fehérbors, 2 dkg finomított só, 40 dkg citrom, 4 csomó petrezselyem zöldje, 8 dkg mustár, ˝ dl worcestermártás
A vajat simára keverjük, kevés sót, törött fehérborsot, mustárt, worcestert, finomra vágott petrezselyem zöldjét és megszűrt citromlevet jól elkeverünk benne. Mielőtt teljesen összeáll, kéthárom cm átmérőjű rudacskákat alakítunk ki belőle, és jól hűtő jégszekrénybe tesszük. Ha sürgősen kell, akkor tisztára mosott és apróra zúzott jég között percek alatt fagyasztjuk ki. Szendvicsek kenéséhez használjuk. Hideg angolos húsokhoz adjuk külön kis tányéron. A tálaláskor meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
|