Alapkrém sajtos készítményekhez
2008.11.07. 19:28
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 50 dkg zsíros krémtúró, 30 dkg besamel mártás, 25 dkg teavaj, 1 dkg finomított só
Az ömlesztett krémtúrót keverőedénybe tesszük. A hideg besamelt és a vajat szitán vagy passzírozógépen átpasszírozzuk, finomított sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a krémtúróhoz, és habverővel sima krémmé keverjük. Ügyeljünk arra, hogy a krém ne legyen habos, mert ez esetben nincs tartása. Az alapkrémet a különböző sajtos készítmények ízesített krémjéhez használjuk. Így a pritaminos, a tejszínes, a parajos, a sonkakrémeshez. A besamel helyett paraj-, tök- és gyümölcspürét is felhasználhatunk. Így különféle ízű és színű krémet kapunk.
|