Fogaskoktél
2008.11.07. 19:22
Hozzávalók 1 személyre: 9 dkg főtt fogasfilé, 2 dkg füstölt lazac, 1 főtt tojás, 4 dkg csemegeparadicsom, 2 dkg csemegeuborka, csipet kapor, 2 fejessaláta levél; dresszing: 2 dkg majonéz, csipetnyi; porcukor, finomított só, őrölt fehérbors, szűrt citromlé, petrezselyemzöldje
A fogasfilét apró darabokra szedjük. A lazacot vékony csíkokra vágjuk. A főtt tojást, a paradicsomot, az uborkát apróra felkockázzuk. Keverőedénybe téve óvatosan összekeverjük. A sóval, az őrölt fehérborssal, a szűrt citromlével, a porcukorral, a majonézzel, az apróra vágott petrezselyemzöldjével és a kaporral mixergépen elkészített dresszinggel leöntjük és elkeverjük. Tépett salátalevéllel és visszatartott tojáskarikákkal bélelt üvegkehelyben tálaljuk.
|