Vegyes gyümölcstimbál
2008.11.07. 19:20
Hozzávalók 1 kosár elkészítéséhez: 80 dkg citromos ízű zselé, ˝ doboz ananászkarika konzerv, 10 dkg meggy; friss vagy konzerv, 10 dkg alma, 10 dkg mandarin; friss vagy konzerv, 5 dkg szőlő; friss vagy konzerv, 5 dkg zöldmandula, 10 dkg szilva; friss vagy konzerv, 10 dkg körte; friss vagy konzerv
Az előhűtött timbált olajsűrűségű citromízű zselével egy-két mm vastagságúra - jeges vízzel telt edényben - kismizírozzuk, ügyelve arra, hogy a zselé egyenlő vastagságú legyen. Ha ez kész, az ananászkarikákat levétől lecsurgatjuk,tiszta konyharuhán leszárítjuk, majd darabonként zselébe mártva a timbál szélére helyezzük, a közepébe pedigélénk színű meggyet teszünk. A timbál belsejét vegyes gyümölccsel lazán töltjük, és sűrű citromos ízű zselével felöntjük úgy, hogy a gyümölcsök köze kitöltődjék. Hűtőbe téve megdermesztjük. Tálaláskor a timbált forró vízbe mártva kiborítjuk. A kiborítást termésen nagyon vigyázva és óvatosan kell végezni, hogy a felhalmozott gyümölcsök ne essenek széjjel. A hidegtálak egyik legszebb köretdíszítéseként alkalmazhatjuk.
|