Hidegkonyha : Tojásgyümölcs (padlizsán) majonézes zöldségekkel |
Tojásgyümölcs (padlizsán) majonézes zöldségekkel
2008.11.07. 19:17
Hozzávalók 1 kosár elkészítéséhez: 80 dkg tojásgyümölcs, 30 dkg citrom, 20 dkg főtt sárgarépa, 3 dkg finomított só, 2 dkg főtt kelbimbó, 2 dkg főtt zeller, 1 dkg főtt spárga, 2 dkg alma, 1 dkg főtt gomba, 20 dkg majonéz, 5 tárkonylevél, 10 dkg csemegeparadicsom, 5 dkg zöldségaszpik
A megmosott tojásgyümölcsöt (padlizsánt) rozsdamentes késsel hosszanti irányban kettévágjuk, és citromos, sós, forró vízben négy-öt percig forrázzuk. Főzőlevéből kiemeljük, lecsurgatjuk, hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a salátát. A főtt sárgarépát, a főtt zellert apró hasábokra, a spárgát 2-3 cm-es hosszú hasábokra vágjuk, keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kettévágott kelbimbót, a cikkekre vágott gombát, valamint a meghámozott és kis hasábokra vágott almát. Mindezeket fakanállal lazán elkeverjük a majonézzel, a finomra vágott tárkonylevéllel, a szűrt citromlével és a porcukorral. A lehűtött padlizsán magházát evőkanállal kiszedjük, és az elkészített salátát a helyére tesszük, halmozzuk. Paradicsomcikkekkel díszítjük. Zöldségaszpikkal lefényezzük. Tálalásig hűtőben állni hagyjuk. Különböző húsokhoz és hideg halakhoz adjuk.
|