Szőlőfürt vegyes gyümölccsel
2008.11.07. 19:16
Hozzávalók 1 kosár elkészítéséhez: 60 dkg piros szőlő, 60 dkg fehér szőlő, 10 dkg alma, 50 dkg sárgadinnye, 10 dkg szilva, 5 dkg zöldmandula (konzerv), 5 dkg dióbél, 10 dkg aszpik
A szép, válogatott szőlőfürtöket hideg vízben többször óvatosan jól megmossuk, hogy a szemek ne hulljanak le, majd lecsurgatjuk. A vágódeszkára téve egy kis ollóval annyi szőlőfürtrészt vágunk ki, hogy egy szőlőkeretet kapjunk. Az üresen maradt részbe ügyesen felhalmozzuk az előkészített gyümölcsöket (ugyanúgy, mint a többi gyümölcskosárnál). Sűrű aszpikkal lefényezzük, és többszöri aszpiklocsolással dermesztjük össze. Tálalásig hűtőbe tesszük. Különböző dísztálakhoz adjuk.
|