Sárgadinnyekosár
2008.11.07. 19:13
Hozzávalók 1 kosár elkészítéséhez: 1,5 kg sárgadinnye, 5 dkg zöldmandula, 15 dkg alma, 15 dkg körte, 18 dkg őszibarack, 10 dkg sárgabarack, 5 dkg szamóca, 5 dkg málna (az alma, körte, őszibarack, friss vagy konzerv, a sárgabarack, szamóca, málna konzerv), 3 dkg mandula, 10 dkg aszpik
A sárgadinnyét jól megmossuk, tiszta ruhával szárazra töröljük, középen kettévágjuk. Az alsó részét is levágjuk olyképpen, hogy a dinnye kosármagassága kb. megfeleljen a benne tálalandó gyümölcs mennyiségének. Ez általában négy-öt cm magas oldalú. Ezután a dinnye belsejét gömbfúróval kivájjuk, és félretesszük. A többi részét evőkanállal szépen kiszedjük, hogy az üreg megfelelő legyen, majd éles késsel a dinnye héjaszélét fűrészfogakhoz hasonlóan körülvagdossuk. Ezután a dinnyekosárkát a görögdinnyekosárnál leírtak szerint töltjük meg. A megtöltött dinnyekosarakat hűtőbe téve dermesztjük. Hidegtálakhoz, hús- és szárnyasgalantinokhoz, vadakhoz adjuk.
|