Patisszonkosár vegyes zöldséggel töltve
2008.11.07. 19:12
Hozzávalók 1 kosár elkészítéséhez: 1 kg patisszon, 5 dkg brokkoli gyorsfagyasztott, 6 dkg morzsolt csemegekukorica, gyorsfagyasztott vagy konzerv, 6 dkg főtt zeller, 4 dkg marinált paprikakonzerv, 4 dkg főtt karfiol, 6 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott), 4 dkg zöldbabkonzerv, 10 dkg citrom, 3 dkg porcukor, 10 dkg zöldségaszpik
A szép, formás, kb. egy kg-os patisszont vízben megmossuk, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főjön puhára, majd kiemelve a vízből jól lehűtjük. Közben a fagyasztott (mirelit) brokkolit, Borsót szintén gyenge sós vízben forraljuk, és leszűrve hűlni hagyjuk. A főtt zellert apró hasábokra vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük szét, az egészet keverőedénybe téve, citromlével, cukorral lazán összekeverjük. a lehűlt patisszon tetőrészét egy 1 jó mélyen kiemeljük, hogy a zöldségeknek helyük legyen, majd e nyílásban összevissza rakva halmozzuk fel az előkészített zöldségféléket, hozzáadva a zöldbabot, valamint a konzervkukoricát és a csíkokra vágott marinált paprikát.Olvasztott és lehűtött sűrű aszpikkal párszor jól megöntözzük, hogy az anyagok egymáshoz kötődjenek. Tálalásig hűtőbe tesszük.
|