Vidám sajtfalatok
2008.11.07. 19:07
Hozzávalók 100 szendvics falatkához: 4 kg rozskenyér, 80 dkg szardellás vaj, 2,5 kg hóvirág sajt, 1 kg főtt sárgarépa, 80 dkg paradicsompaprika, 50 dkg csemegeuborka, 12 dkg kaviár, 12 dkg olívabogyó, 30 dkg zöldségaszpik, 2 csomó petrezselyem zöldje, 100 db minyonhüvely
Az egy cm vastagra szelt kenyeret öt cm átmérőjű kerek szaggatóval kiszúrjuk. E kenyérfalatokat félbevágjuk, ezáltal egy sajtfalathoz két öt mm-es kenyérkarika jut. A sajtot fél cm-es szeletekre vágjuk, amikből 100 db öt centis karikát szúrunk ki. A kerekre kiszúrt 100 db kenyérfalatot szardellás vajjal vékonyan megkenjük. Két-két kenyérfalatot egymásra rakunk, és a kerekre kiszúrt sajtfalatokkal befedjük. Rövid időre hűtőbe tesszük. Időközben a felsorolt nyersanyagból kiszúrógarnitúra segítsél szemre, szájra, orra, hajra emlékeztető díszítő elemeket készítünk. Ilyenek a kerekre kiszúrt sárgarépa, amely az orrot, a csemege uborkából kialakított legyezőfigura, amely a hajat, a paradicsompaprikából kiszúrt félhold, amely a szájat motiválja. A hűtőből kivett sajttal fedett kerek kenyérfalatokon, olvasztott és lehűtött aszpikba mártott díszítőelemek segítségével kialakítjuk a „vidám fejeket”. Tálaláskor minyonhüvelyekbe rakjuk.
|