Bélszíntál Pompadour módon
2008.11.07. 19:04
Hozzávalók 10 személyes tálhoz: 1,4 kg Bélszín, 2 dkg jódozott konyhasó, őrölt fehérbors, 2 dl olaj, 30 dkg gombapép, 40 dkg duchesse burgonya, 10 dkg csemegeparadicsom, 2 tojás, 10 dkg húsaszpik, 1 db sárgadinnyekosár, 10 db vegyes gyümölcs tésztakosárka, svéd mártás 5 dl
A kiválasztott szép bélszínt ugyanúgy elősütjük, mint a Colbert-bélszínnél. Feldolgozásig félretesszük. A kihűlt bélszínt a kész gombapéppel kb. egy cm vastagon bekenjük, majd erre kenjük rá a duchesse-masszát. A massza másik felét csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és ízlésesen a bélszín tetejét megdíszítjük vele. Ez után a felvert tojásba mártott tollal az egész bélszínt lekenjük vigyázva, hogy a dísz szépen megmaradjon. Kb. tizenöt-húsz percig sütjük. A sütéssel ügyeljünk, hogy a massza széfi színt kapjon. A sütőből kivéve kihűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük. Tálalása ugyanúgy történik, mint a Colbert-bélszíntálé. A szép szeletelésre és felrakásra itt is ügyeljünk. Köretként sárgadinnye-gyümölcskosarat és vegyes gyümölcsös tésztakosárkákat adunk hozzá. Svéd mártást tálalunk mellé.
|