Sörben párolt zacskós pipi
2008.11.03. 20:45
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg-os grillcsirke, 25 dkg aszalt gyümölcs (alma, szilva, barack), 2 dl világos sör, só, grillfűszer keverék, majoránna, 3 dkg vaj.
A csirkét kívülről grillfűszerrel és vajjal, belül sóval, majoránnával bedörzsöljük. Sütőzacskóba vagy vastag falú papírzacskóba helyezzük. Beletesszük az aszalt gyümölcsöket, és beleöntjük a világos sört. A zacskó száját úgy kötjük össze, hogy azért maradjon levegő a csirke körül. A zacskó tetején néhány helyen átszúrjuk, majd tepsire téve, forró sütőben kb. egy óra alatt átsütjük. Ha ezalatt nem pirulna meg, a zacskó tetejét felhasítjuk, félrehajtjuk, és a csirkét néhány percre visszatesszük a sütőbe. Lehet a zacskóval együtt tálalni. Kínálhatjuk, rizi-bizivel vagy szalmaburgonyával.
|