Bőrös malackaraj boros szilvával
2008.11.03. 20:43
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg bőrös malackaraj, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 3 dl világos sör, 10 dkg füstölt szalonna, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 dkg liszt, ˝citrom, 2 dl vörösbor, 40 dkg aszalt szilva, porcukor, egész fahéj, szegfűszeg.
A malackarajt egészben hagyva, a bőrt beirdaljuk (bevagdossuk), sózzuk, meghintjük őrölt borssal. Olajjal meglocsolva, előmelegített, de nem forró sütőbe tesszük. A megmosott szilvát kevés cukorral, citrommal, szegfűszeggel és fahéjjal vörösborban fedő alatt kb. 15-20 percig pároljuk. Amikor a malac tetejét, egy kicsi szín érte, a bevagdalt füstölt szalonnát sörbe mártogatva, megkenjük többször is. Ezáltal a bőr ropogóssá válik. Közben a megtisztított vöröshagymát kettévágva, a fokhagymát zúzva a sült mellé tesszük. A szalonnával való, sörös kenést addig ismételjük, amíg a hús megpuhul. A megpuhult húst tálra helyezzük mellé rendezve a boros szilvát. A hús zsírjába, paradicsompürét keverünk, lepirítjuk, liszttel meghintjük és a maradék sörrel felengedve, kiforraljuk. Mártásos csészében a sült mellé kínáljuk. Köretnek; borított burgonyát adhatunk.
|