Párolt marhafelsál rizling mártásban
2008.11.03. 20:42
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhafelsál, 15 dkg vegyes zöldség, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg fehér szőlőszem, 1 evőkanál paradicsompüré, 5 dkg liszt, babérlevél, 1 babérlevél, kakukkfű, 4 dl rizling , 4 kockacukor, 6 dkg zsír, só.
A marhahúst megsózzuk és egy serpenyőbe téve, egészben, forró zsírban mindkét oldalát egyformán pirosra sütjük. Beletesszük egy üres lábosba, a zsírban pedig elkészítjük a mártást. A négy kockacukrot a zsírba dobva, világosbarnára olvasztjuk, utána hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott vegyes zöldséget, a vöröshagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, megpirítjuk a zsírban, majd ráhintjük a lisztet és tovább pirítjuk világosbarnára. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és még néhány percig pirítjuk. Végül felengedjük a rizlinggel, egy kevés vízzel és keverés mellett felforraljuk, majd ráöntjük a lesütött húsra, hozzáadjuk a fehér szőlőszemeket, lefedjük és lassú forralás mellett, lehetőleg sütőben puhára pároljuk. Ha puha, a húst áttesszük egy másik lábosba és a mártást szitán rászűrjük. Kínálhatjuk párolt rizzsel.
|