Megdöbbentő igazságok arról, mit miért együnk
2008.10.14. 07:27
Számát sem lehet tudni azoknak a könyveknek, melyek az egészséges táplálkozásról szólnak. Jonny Bowden táplálkozási szakértő új könyve mégis tud újat mondani a témában.
Az Egészséges élet, egészséges táplálkozás című könyv szerzője Jonny Bowden elismert amerikai táplálkozástudomány-kutató. A kiadvány a különböző élelmiszereket és azok jótékony hatásait vizsgálja, a bennük megtalálható összetevők alapján. Információit számos kutatással, szakemberek véleményével támasztja alá.
Miért jó igazán a könyv?
A szerző nem foglal állást egyik fogyókúrás módszer mellett sem, inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy melyik élelmiszerrel mit tehetsz az egészségedért és elárulja azt is, hogyan előzheted meg korunk népbetegségeit.
Tudtad-e például..
-
...hogy a fekete áfonya segít az agy idegsejtjeinek hatékonyabban kommunikálni egymással, így lassítva az emlékezetvesztést, javítva a memóriát?
-
...hogy a földimogyoróban olyan sok az antioxidáns, mint a tápanyagokban gazdag eperben vagy áfonyában?
-
... hogy a fahéj amellett, hogy enyhítheti az izommerevséget, az ízületek merevségét és a menstruációs kellemetlenségeket, csökkentheti a magas vérnyomást és jó a "rossz" koleszterin ellen is?
|