Túrókrémes lángoló
2008.10.12. 13:58
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 10 db palacsinta, 30 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1 dl rum, 2 tojás, 2,5 dl tejfel, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, 4 dkg vaj, 2 cl tiszta szesz vagy 5 cl erős brandy
A rum felét vízzel összekeverjük és beleáztatjuk a mazsolát. Az egyik tojássárgáját 3-4 evőkanál cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd pár csepp citromlével és bő fél deci tejfellel simára keverjük. A túrót villával áttörjük, hozzátesszük a leszűrt mazsolát, a cukros tejfeles tojássárgáját, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt a tölteléket elosztjuk a palacsintákon és feltekerjük. Kivajazott jénaiban egymás mellé lerakjuk a palacsintákat. A másik tojást 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfelt, és a palacsinták tetejére öntjük. Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra megsütjük. Miután kivesszük a sütőből, tetejét porcukorral megszórjuk, a rumot az alkohollal összekeverjük és ráöntjük. Meggyújtjuk, és lángolva szervírozzuk.
|