Karikás palacsintabélés
2008.10.12. 13:54
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg alma, 10 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 tojás, 25 dkg porcukor, 5 dl tej, 10 dkg dió, 8 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 2 cl rum, 2 cl cseresznyepálinka, csipet só, 1 dl tejföl
Kevés tejben feloldjuk az élesztőt. A maradék tejbe belekeverjük a lisztet, a tojások sárgáját, 5 dkg porcukrot és kevés sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 10 perc pihentetés után belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Ebből a kelt tésztából palacsintákat sütünk.
Közben a reszelt almát a porcukorral, a darált dióval, a megmosott mazsolával, rummal és cseresznyepálinkával sűrűre főzzük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, egyenként feltekerjük, 3 cm vastagra felszeleteljük és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé, helyezzük, s tejföllel leöntve megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|