Almás habos palacsinta
2008.10.12. 13:52
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg finomliszt, 3 tojás 5 dl tej, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál cukor, 1 csipet só, 1 kg alma, 20 dkg dió, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg mazsola, 8 dkg vaj
A lisztet 3 tojássárgájával, olajjal, csipet sóval, cukorral és tejjel palacsintatésztának kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások habját és a megmosott mazsolát. Az almát megtisztítjuk, vékony gerezdekre vágjuk és vajban megsütjük. A diót ledaráljuk, és cukorral összekeverjük. A palacsintasütőbe először kevés vajat teszünk, majd sült almát, s ha jól átforrósodott, akkor öntjük rá a habos palacsintatésztát, és a szokott módon megsütjük. A palacsintákat tűzálló tálra rétegezve egymásra rakjuk, mindegyiket cukros dióval meghintve. Sütőben átmelegítjük, és tortaként szeletelve tálaljuk.
|