Édességek : Vaníliakrémmel töltött palacsinta |
Vaníliakrémmel töltött palacsinta
2008.10.12. 13:51
Hozzávalók 20 db elkészítéséhez: 20 db vékony palacsinta, 5 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg finomliszt, 5 dl tej, vaníliarúd, 2 dkg vaníliás cukor
A tojássárgáját a cukorral, a liszttel, a vaníliával és másfél dl hideg tejjel simára kikeverjük, majd a visszatartott forrósított tejjel felöntjük és besűrítjük. Ne forraljuk, mert a tojássárgája összeugrik. Ezután még melegen a felvert tojásfehérjét könnyedén hozzákeverjük. A palacsintát ezzel a krémmel megtöltjük, összecsavarjuk. Sütőben átforrósítjuk, és vaníliás cukorral meghintve forrón tálaljuk. Rummal ízesített csokoládémártást külön adunk hozzá.
|