Szentgyörgyhegyi palacsinta
2008.10.12. 13:50
Hozzávalók 25 db palacsinta elkészítéséhez: 25 db palacsinta, 25 dkg dióbél, 10 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1/2 db citrom, 3 dkg vaníliás cukor, 3 dl tej, 5 dkg vaj. Krém: 1 l tej, 15 dkg kristálycukor, 10 db tojássárgája, 4 dkg vanília pudingpor, 10 db tojásfehérje, 35 dkg kristálycukor
A vaníliás cukros tejben a diót felfőzzük, majd hozzáadjuk áztatott mazsolát, reszelt citromhéját. Ezzel a diótöltelékkel a palacsintákat betöltjük. Hengeres alakra felcsavarjuk, és két és fél - három cm-es rudakra vágjuk. Kivajazott tűzálló tálba állogatjuk úgy, hogy az aljára üres palacsintát teszünk. A fennmaradó palacsintaszéleket metéltre vágjuk. Vízfürdőn vaníliás sárgakrémet főzünk. Két dl hideg tejet a krémporral, a tojássárgájával, a cukorral simára keverjük, és a többi felforralt tejhez hozzáadva felfőzzük. Ezt a krémet a palacsintára öntjük, és rászórjuk a metéltre vágott palacsintát. Forró sütőben megsütjük. Mikor szép aranysárgára pirult, és a krém is megszilárdult, a tojásfehérje kemény habját a palacsintára halmozzuk, és a habot rászárítjuk. Tálaláskor vízbe mártott késsel kockákra vágva tálaljuk.
|