Rakott palacsinta
2008.10.12. 13:49
Hozzávalók 4 személyre: 20 vékony palacsinta, 15 dkg félzsíros tehéntúró, 25 dkg porcukor, 4 db tojás, 12 dkg darált dióbél, 8 dkg teavaj, 1 dl habtejszín, 1,5 dl tejfel, 5 dkg mazsola, 15 dkg sárgabarackíz, 10 dkg reszelt étcsokoládé, 5 dkg vaníliás cukor, reszelt citromhéj
A tehéntúrót szitán áttörjük, száz g porcukorral, ötven g olvasztott vajjal és két db tojássárgájával, egy dl tejszínnel, kevés reszelt citromhéjjal jól összekeverjük. Tortaformát kivajazunk, és aljára palacsintát teszünk, rászórjuk a darált diót és tovább rétegezzük. Újból palacsintát- teszünk, majd túrót, ismét palacsintát, barackízt, palacsintát, mazsolát. Közben olvasztott vajjal locsoljuk. Ezután reszelt csokoládét, és így rétegezzük, amíg tart a töltelék és a palacsinta. A tetejét palacsintával zárjuk. A 1,5 dl tejfölt két tojássárgával, cukorral elkeverjük, a palacsinta tetejére öntjük, és sütőben elősütjük. Ezután barackízzel megkenjük, és az előzőleg 12 dkg cukorral keményre felvert négy tojásfehérjét rákenjük. Mérsékelt meleg sütőben addig sütjük, amíg a fehérjehab aranysárga színt kap. Ezután pár percig pihentetjük, és vízbe mártott késsel tortacikkekre vágjuk. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
|