„Lilla”-„bánok lánya” tortája
2008.10.12. 13:39
Hozzávalók: 56 dkg lisztet 28 dkg vajjal vagy margarinnal, 25 dkg cukorral, 25 dkg héjastól darált mandulával, 2 egész tojással összegyúrunk, és jól kidolgozzuk. Esetleg tejfölt adunk hozzá. 5 kerek lapot sütünk belőle. Krémhez: 4 tojássárgáját habosra keverünk 30 dkg cukorral. Majd 15 dkg lisztet vegyítünk hozzá és 1lit tejjel csomómentesen elkeverjük.
Tűzön krémet főzünk belőle. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és 3 csomag vaníliás cukrot és a tojások kemény habját keverjük hozzá. A krémet négy részre osztjuk, egyik részt vérnarancs aromával és fél dl rummal megfestjük, a másik részbe kakaót, a harmadik részbe kávét keverünk. A negyedik sárgán marad. Ezekkel a krémekkel töltjük meg a tortát. Valamelyik krémből többet lehet készíteni, és azzal vonjuk be a tortát.
|