Szilvás rétes
2008.10.12. 13:29
Hozzávalók:1 kg érett szilvát megtisztítunk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. 15 dkg porcukorral, 5 dkg darált dióval (vagy babapiskóta-morzsával).
Egy fél citrom reszelt héjával meg csipetnyi őrölt fahéjjal összekeverjük. A készen vett réteslapokat széthajtogatjuk, kettőt-kettőt egy fektetünk, a közüket alaposan megolajozzuk vagy zsírozzuk. dupla lap hosszanti széleire halmozzuk l-1 csíkban a tölteléket a tésztát összegöngyöljük. A tepsit a réteslapok alatt megolajazzuk és a két rétesrúd tetejét is olajjal megkenjük. A forró sütőbe erős lánggal szép pirosra sütjük. Tíz percig állni hagyjuk a kisült tésztát, majd fahéjas porcukorral megszórjuk és kétujjnyi szélesre vágjuk. (Kitűnő a meleg réteshez 2 dl tej színből egy evőkanál cukorral felvert habot is kínálni.) A szilvás rétes a legjobb melegen de hidegen is adhatjuk.
|