Pogácsa sertéshájjal
2008.10.12. 10:30
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 2 dkg élesztő, 1 dl langyos víz, 1 kávéskanál cukor, 50 dkg rétesliszt, 1 kávéskanál tejfel, 5 dkg zsír, só, 25 dkg sertésháj, 1 tojássárgája
Az élesztővel, a langyos vízzel és a cukorral, kovászt készítünk. A lisztet, a tejfellel, tojással, és a megkelesztett élesztővel elkeverve rétest készítünk. Ha szükséges adhatunk még hozzá vizet, 30 percig pihentetjük. Ez alatt elkészítjük a sertéshájat, amit ledarálás után habosra keverünk, és három részre osztunk. A rétestésztát nyújtófával vékonyra kinyújtjuk, és a sertésháj egyharmadát rákenjük. Felcsavarjuk, nyújtófával kissé szétnyomkodjuk, három részbe hajtjuk, és hűvös helyen 15 percig pihentetjük. A sertésháj kétharmad részét még hasonló módon kétszerre a kinyújtott tésztára kenjük, felcsavarjuk és pihentetjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük. Forró sütőben megsütjük.
|