Édességek : Omlós hájas kifli (kiadós, sokáig eláll) |
Omlós hájas kifli (kiadós, sokáig eláll)
2008.10.12. 10:28
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 30 dkg sertésháj, 50 dkg rétesliszt, só, 5 tojássárgája, 2 dl tejfel, -töltelék; 5 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 25 dkg darált dió
A sertéshájat kétszer-háromszor átdaráljuk, és kevés sóval, liszttel elmorzsoljuk, a tojássárgákkal, tejfellel összedolgozzuk. Kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A nyújtófával még formálunk rajta. Végül fél cm vastagra kinyújtjuk, és 8 cm-es kockákra vágjuk. Közepébe diós tölteléket teszünk, és kifliket formálunk belőle. Sütőlemezre tesszük, tetejét tojással megkenjük, majd forró sütőben legalább 25 percig sütjük. Töltelék; a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a porcukorral, darált dióval óvatosan összekeverjük. Sütés előtt ezzel töltjük meg a kifliket. A sütés végén kisebb hőfokra állítjuk a sütőt. Ha kész, porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.
|