Hájas tészta krémeslapnak
2008.10.12. 10:27
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 40 dkg tisztított darált háj, 70 dkg liszt, 2 evőkanál tejfel, 1 tojás, 1 dl fehérbor, só, cukor
A megtisztított darált hájat 10dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hűvös helyre rakjuk. 60 dkg liszttel, tejfellel, tojással, száraz fehérborral, sóval, cukorral és annyi vízzel, hogy rétestésztát tudjunk készíteni, tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és 15 percig pihentetjük, majd deszkán vékonyra kinyújtjuk, a hájat rákenjük és felcsavarjuk. Nyújtófával kissé ellapítjuk. Ezután téglalap alakúra nyújtjuk, négyszeresre összehajtjuk és 20 percig hűtőben pihentetjük. Négyszer hajtogatjuk a csavarással együtt. A negyedik hajtás után, négy részre vágjuk, kinyújtjuk egyforma darabra, sütőtepsire téve egyenként megsütjük a lapokat. Krémekkel tölthetjük.
|