Kemencés káposzta
2008.10.12. 10:22
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy sertésláb, 60 dkg savanyú káposzta, 20 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, csemege pirospaprika, só, őrölt bors, 50 dkg burgonya, 12 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejfel, 8 dkg friss zsír
A sertéslábakat alaposan megtisztítjuk, és sós vízben félig megfőzzük. Közben feltesszük főni a megmosott héjas burgonyát egy külön lábosban. Megtisztítjuk a vöröshagymát, fokhagymát, és egész finomra megvágva, a felhevített zsíron üvegesre pároljuk, meghintjük csemege pirospaprikával. Beletesszük a kimosott savanyú káposztát, kevés sót, őrölt borsot és félig megfőzzük. Kizsírozunk egy tepsit és a káposztával kibéleljük az alját, rátesszük a kicsontozott, feldarabolt sertéslábakat. Közben a meghámozott burgonyát felkarikázzuk, és egy sort teszünk rá. Majd a füstölt kolbászkarikákat helyezzük ennek a tetejére. Ismét egy kevés burgonya, majd a tetejére savanyú káposzta kerül. Beleöntjük a káposzta levét, ráöntjük a tejfelt, és elrendezzük, hogy mindenhol beborítsa. Közepesen meleg kemencében megsütjük. Tálaláskor, a tetejét pirospaprikával meghintjük. Felkockázva tálaljuk.
|