Töltött oldalas kolbászhússal
2008.10.12. 10:19
Hozzávalók 8 személyre: 1 kg sertésoldalas 50 dkg sertés apróhús, 10 dkg ipari szalonna, só, őrölt bors, csemege paprika, 5 gerezd fokhagyma
A sovány sertés apróhúst, nagylyukú tárcsán ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal, csemege paprikával, zúzott fokhagymával ízesítjük, jól összegyúrjuk. Ledaráljuk az ipari szalonnát és azzal ismét jól összegyúrjuk, hagyjuk érlelődni. A sertésoldalast, „felszúrjuk” (hosszú vékony késsel a csont mellett beszúrunk és üreget vágunk, úgy, hogy a bevágó nyílás ne legyen nagyobb mint tíz centi. Evőkanállal vagy nyomózsákkal betöltjük a kolbászmasszát, majd a nyílást hústűvel zárjuk. Az oldalast megsózzuk, és forró sütőbe téve, kevés zsírt aláöntve, többszöri locsolással szép pirosra sütjük. Sütés után körettel, savanyúsággal is kínálhatjuk. A hűtőben sokáig eláll, és így is fogyasztható.
|