Tarhonyás csülök
2008.10.12. 10:12
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csontnélküli sertéscsülök, 40 dkg csontnélküli füstölt sertéscsülök, 10 dkg tarhonya, 40 dkg burgonya, 2 nagyobb zöldpaprika, 10 dkg vöröshagyma, 8 dkg paradicsom, 4 evőkanál olaj, 1 dkg csemege pirospaprika, só
A megtisztított, apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a felhevített olajon, megszórjuk a pirospaprikával, kevés vízzel azonnal felengedjük, majd amikor zsírjára pirult, beletesszük az előzőleg kockára vágott csülök húsokat. Sózzuk, hozzáadjuk a kicsumázott és kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Fedővel letakarjuk és puhára pároljuk, többször megkeverjük, és ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor a hús már majdnem puha, az előzőleg kevés olajon megpirított tarhonyát és a megtisztított kockára vágott burgonyát is beletesszük. Annyi forró vizet öntünk rá, hogy egy ujjnyira ellepje, majd fedő alatt lassan készre pároljuk. Tálaláskor díszíthetjük, paprika és paradicsom szeletekkel. Bográcsban is készülhet. Savanyúságot ízlés szerint adhatunk mellé. Italnak vörösbort kínáljunk.
|