Korhelykáposztás csülök
2008.10.12. 10:11
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscsülök, 50 dkg savanyú káposzta, 40 dkg burgonya, 12 dkg füstölt kolbász, 10 dkg vöröshagyma, 2 dl tejfel, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 dkg csemege pirospaprika, só
A csülköt kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágva, sós vízben félig megfőzzük. A savanyú káposztát, a megtisztított, apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, és a csemege pirospaprikával megszórva kevés vízben félpuhára főzzük. Olajozott tepsiben rétegezzük a karikára vágott, megtisztított főtt burgonyát, a káposztát, a tetejére tesszük a főtt csülök darabokat és a felkarikázott füstölt kolbászt. Tejfellel leöntjük, és sütőben megsütjük. Tálaláskor a tetejét csemege pirospaprikával megszórjuk.
|