Tejfeles-hagymás sertéscsülök
2008.10.12. 10:10
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscsülök, 60 dkg burgonya, 2 dl tejfel, 15 dkg vöröshagyma, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
A csülökhúst lefejtjük a csontról, és nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi elfedi, feltesszük főni, közepes tűzön. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és puhára főzzük. Közben megtisztítjuk a burgonyát, vöröshagymát és szeletekre vágjuk. Mély tűzálló tálba egy sor burgonyát terítünk, ezt megsózzuk és meghintjük reszelt szerecsendióval. Erre hagymakarikát helyezünk, melyet szintén enyhén megsózunk és meghintünk reszelt szerecsendióval, majd a burgonyát, hagymát addig rétegezzük, amíg tart. Ha a hús megfőtt, kivesszük a kuktából, és a bőrös felével beborítjuk vele a burgonyát. A csülöklét összekeverjük tejfellel és az ételre öntjük. A tálat lefedjük és nagy lángon sütjük, majd a fedőt levéve, pirosra pirítjuk.
|