Zöldségmártásos sertéscsülök
2008.10.12. 10:09
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscsülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 5 dkg zeller, 2 dl tejfel, 1 púpozott teáskanál liszt, cukor, 1 kávéskanál 10%-os ecet, 10 dkg vöröshagyma, só, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, őrölt bors
A sovány(inkább bőrös) sertéscsülköt kevés, babérlevéllel, sóval, és fokhagymával ízesített vízben félig megfőzzük, és lecsepegtetjük. Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a félig megfőtt húst belefektetjük, beborítjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldségekkel, és egy kicsit megborsozzuk. Kevés főzővizet aláöntve, lefedve, az egészet puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük, és egy másik edényben a szalonnával együtt a sütőben megpirítjuk. A visszamaradt zöldségeket turmixoljuk, a liszttel meghintjük, együtt megpirítjuk, majd tejfellel felengedve, kevés ecettel meg cukorral ízesítjük. A húsra öntjük, és a tetejére fektetjük a sült szalonnát. Hasábburgonyát kínálhatunk hozzá, vagy főtt tésztaköretet.
|