Sertéscsülök vitaminozott körettel
2008.10.12. 10:07
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscsülök, 50 dkg burgonya, 15 dkg vöröshagyma, 20 dkg alma, 25 dkg sárgarépa, 1 evőkanál olaj, mustár, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 5szem borókabogyó, őrölt bors
A sertéscsülköt enyhén megsózzuk, és annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi. Közepes tűzön főzzük, beletéve a babérlevelet, borókabogyót. A megpuhult húst a léből kivesszük, leitatjuk, és a bőrét beirdaljuk, az olajból, mustárból a zúzott fokhagymával és az őrölt borssal összekevert fűszerekkel megkenjük, és mély tűzálló tálba helyezzük. Körülrakjuk a megtisztított és kockára vágott, burgonyával, sárgarépával, gyökérrel, hagymával és a kicsumázott almával. A csülök levéből aláöntünk, és lefedve a sütőben addig pároljuk, amíg minden meg nem puhul. Száraz fehérbor illik mellé.
|