Párolt marhalábszár (csülök)
2008.10.12. 09:59
Hozzávalók 4 személyre: 1,40 kg marhalábszár(csülök), 1 dl olaj, 20 dkg vegyes zöldség, 6 dkg vöröshagyma, 1 dkg paradicsompüré, 2 dkg liszt, 1 dkg cukor, 2 dl vörösbor, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, babérlevél, kakukkfű, ˝ citrom, 3dkg szalonnabőr, néhány gombatönk
A marhalábszárt kicsontozzuk és a húst nagyobb darabokra szeleteljük. A felhevített olajon átpirítjuk a húst. Zsírjában cukrot pirítunk, hozzátéve a megtisztított és szeletekre vágott hagymát, a megtisztított és felkarikázott vegyes zöldséget, jól összepirítjuk. Ízesítjük; sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel, és a szűrt citromlével, hozzáadjuk a szalonnabőrt. Beletesszük a paradicsompürét és néhány percig együtt pirítjuk. Majd felengedjük vörösborral és kevés vízzel. Fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor a hús már puha és zsírjára pirult, liszttel meghintjük és ismét felöntjük egy kevés vízzel. A mártást beforraljuk. Köretként kínálhatunk; makarónit, csőtésztát, burgonyafánkot stb.
|