Báránycsülök Erdélyiesen
2008.10.12. 09:54
Hozzávalók 4 személyre: 1,60 kg bőrnélküli báránycsülkök, 10 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1 dkg paradicsompüré-konzerv, só, ˝ csomó tárkonylevél
A báránycsülköket enyhén besózzuk és a zsírt rálocsolva, középmeleg sütőbe tesszük. Nagy gondot fordítsunk a sütésre, mert a bárány húsa rendszerint fiatal, gyenge rostozatú, és mire megpuhul, a külső felülete megpirul. Ha zsírjára pirul, csak egész kevés vizet öntsünk alá. A sütést úgy időzítsük, hogy az kb. a tálalás előtt 10-15 perccel fejeződjék be, így könnyebben és tetszetősebben szeletelhető. A sült zsírból, amikor a húst kivettük, a liszt és a paradicsompüré hozzáadásával, vízzel készítsünk pecsenyelevet, melybe forraljuk be a finomra vágott tárkonyleveleket, melyet tálaláskor a húsra öntünk. Köretnek kínáljunk: apró töltött gombákat, apró töltött paradicsomokat, sült szalonna „kakastaréjt” és kifúrt sült burgonyát. Öntött erdélyi fejessalátával kiváló étel.
|