Borjúcsülök „Pékné” módra
2008.10.12. 09:52
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg borjúcsülök, 1 kg burgonya, 5 dkg zsír, só, őrölt bors, 20 dkg gyöngyhagyma, ˝ csomó petrezselyemzöld
A leparírozott (lebőrözött) borjúcsülköt megsózzuk, és kevés zsírban, középmeleg sütőben megsütjük. Ha már szép színt kapott, a meghámozott, megmosott burgonyát cikkekre vágva, és az apró megtisztított gyöngyhagymát teszünk mellé. A zsírjával időnként meglocsolva, a csülköt és a burgonyát is, együtt puhára sütjük. A sütőből kivéve a csonton lévő húst levesszük, felszeletelve, visszahelyezzük a csontra. Mellé tesszük a burgonyás hagymát, és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Jól lehűtött, hámozott kovászos uborkát kínálhatunk mellé.
|