Csíki mártás
2008.10.12. 09:44
Hozzávalók 1 liter elkészítéséhez: 8 dl majonézmártás, 10 dkg csiperke gomba, 10 dkg főtt cékla, 10 dkg alma, 5 dkg vöröshagyma vagy 1 csomó metélőhagyma, 10 dkg citrom, 2 dkg konyhasó
A gombát, amely lehetőleg szép csiperkegomba legyen, megtisztítjuk, megmossuk, gyengén sózott citromos vízben megpároljuk. Főzés után szitára téve lecsurgatjuk, kihűlni hagyjuk. A majonézmártást keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a megtisztított reszelt vöröshagymát, az almát, és a céklát, valamint az apró kockára vágott párolt gombát, és könnyedén elkeverjük benne. Előhűtött mártásoscsészékbe tálaljuk. Bundázott vagy rostonsült halakhoz adjuk.
|