Cumberland-mártás
2008.10.12. 09:43
Hozzávalók 1 liter elkészítéséhez: 70 dkg ribiszkezselé, 2 dl vörös bor,˝ dl madeirabor, ˝ dl konyak, 20 dkg narancs, 10 dkg citrom, csipetnyi cayenne bors vagy törött fehérbors, teáskanál angol mustár
A ribiszkezselét drótszitán átpasszírozzuk, keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a vörös bort, a madeirát, a konyakot, a narancs és a citrom megszűrt levét, a felolvasztott angol mustárt, cayenne borssal vagy ennek hiányában törött fehérborssal ízesítjük. Majd az időközben vékonyra hámozott, finom metéltre vágott, vörös borban kifőzött narancs és citromhéjat is hozzákeverjük. Porcelán tégelybe tesszük, jégszekrényben tároljuk. Vadakhoz és vadszárnyasokhoz adjuk. Előhűtött mártásoscsészében tálaljuk.
|