Brazil mártás
2008.10.12. 09:42
Hozzávalók 1 liter elkészítéséhez: 20 db főtt tojássárgája, 2 dl étolaj, 2 g angol mustár, ź csomó petrezselyem zöldje, ˝ dl worcester, 20 dkg paradicsompüré, ˝ dl konyak, 1 dkg tárkonylevél, 20 dkg rákvaj, 2 dl könnyű, száraz fehér bor, 2 dkg konyhasó
A főtt tojássárgáját szőrszitán átpasszírozzuk, keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk az étolajat, az angol mustárt, a finomra vágott petrezselyem zöldjét, a paradicsompürét, a worcestert, a konyakot, a finomra vágott tárkonylevelet, a rákvajat, a fehér bort, a konyhasót, és az egészet jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Bundázott, roston sült halakhoz adjuk.
|